Ajankohtaista

Päivitetty 2.2.2020

Osuuskunnan vuosikokous on 3.3.2020 klo 18 Järvitie 27

Osuuskunnan sääntömääräiset asiat.

Hallitus esittää vuosikokoukselle, että osuuskunnan toiminta ajetaan alas Patentti- ja rekisterihallituksen ohjeistuksen mukaisesti.

Koska osuuskunnan toimintaa ei ole lopetettu, niin vuosittain on täytynyt tehdä tilinpäätös ja tilinpäätöksen rekisteröinti-ilmoitus Patentti- ja rekisterihallitukselle. Lisäksi vuosittain on järjestetty osuuskunnan vuosikokous, valittu hallitus ja toiminnan tarkastaja.

Patentti- ja rekisterihallituksen ohjeistamana voidaan tässä tapauksessa rekisteröinti jättää tekemättä ja PHR:n kehoitukseen ilmoittaa tilinpäätösasiakirjat reagoimatta, jolloin osuuskunta poistetaan rekisteristä noin puolen vuoden kuluttua. Kehoituksen yhteydessä täytyy tarkistaa, ettei siihen ole liitetty uhkasakkovaatimusta.

Laasonlahden vesiosuuskunnan hallitus

Päivitetty 13.1.2019

Osuuskunnan vuosikokous on 20.1.2019 klo 18 Järvitie 27

Osuuskunnan sääntömääräiset asiat.

Laasonlahden vesiosuuskunnan hallitus

Päivitetty 13.1.2018

Osuuskunnan vuosikokous on 20.1.2018 klo 18 Järvitie 27

Osuuskunnan sääntömääräiset asiat.

Laasonlahden vesiosuuskunnan hallitus

Päivitetty 18.4.2017

Osuuskunnan vuosikokous on 30.4.2017 klo 18 Järvitie 27

Osuuskunnan sääntömääräiset asiat.

Laasonlahden vesiosuuskunnan hallitus

Päivitetty 13.4.2016

Osuuskunnan vuosikokous on sunnuntaina 20.3.2016 klo 16 Yritystalossa, Antinkatu 10, Iisalmi (sisäänkäynti pääovesta). Kokouksessa päätetään sääntömääräiset vuosikokousasiat.

Ennen kokouksen aloitusta keskustelutilaisuus Laasonlahden kesäjuhlasta 2016!

Esityslista ohessa.

Tervetuloa!

Laasonlahden vesiosuuskunnan hallitus

Laasonlahden vesiosuuskunnan vuosikokous 200316 esityslista

Päivitetty 24.4.2015

Osuuskunnan vuosikokous torstaina 23.4.2015 päätti, että osuuskunta jää olemaan ilman toimintaa ns. lepäävänä osuuskuntana kaikkine varoineen, joilla varaudutaan mahdollisesti myöhemmin ilmeneviin vastuisiin ja velvoitteisiin (PTK kohdassa päätökset).

Verkoston loppukatselmus tehdään toukokuussa 2015.

Päivitetty 22.3.2015

Laasonlahden vesiosuuskunnan vuosikokous huhtikuussa 2015

Osuuskunnan vuosikokous on torstaina 23.4.2015 klo 17 Haukiniemen vedenottamolla. Kokouksessa päätetään sääntömääräiset vuosikokousasiat sekä Laasonlahden vesiosuuskunnan toiminnasta jatkossa:

Hallituksen esitys: Osuuskunta jää olemaan ilman toimintaa ns. lepäävänä osuuskuntana kaikkine varoineen, joilla varaudutaan mahdollisesti myöhemmin ilmeneviin vastuisiin ja velvoitteisiin.

Laasonlahden vesiosuuskunnan vuosikokous 230415 esityslista

Päivitetty 20.12.2014

Verkostot varusteineen ja toiminnot luovutetaan Iisalmen Vedelle vuoden 2014-2015 vaihteessa

2015- vesi- ja jätevesiasioissa yhteys Iisalmen veteen http://www.iisalmenvesi.fi

Vuoden 2014 lopussa kerätään mittarinumerot ja kulutuslukemat!

Osuuskunnan viimeinen kokous pidetään keväällä 2015


 

Päivitetty 25.10.2014

Verkostot varusteineen ja toiminnot luovutetaan Iisalmen Vedelle

Iisalmen Veden johtokunta hyväksyi Laasonlahden vesiosuuskunnan esityksen verkoston ja toimintojen luovuttamisesta.

Osuuskunnan hallitus esitti osuuskunnalle luovutuksen hyväksymistä.

Päätös: Hallituksen esitys hyväksyttiin ja hallitus valtuutettiin luovutuksen edellyttämiin toimiin. Luovutus tapahtuu 1.1.2015.

Laasonlahden vesiosuuskunnan ylimääräinen kokous 231014 PTK

 

Laasonlahden vesiosuuskunnan ylimääräinen kokous lokakuussa 2014

Osuuskunnan ylimääräinen kokous on torstaina 23.10.2014 klo 17 Haukiniemen vedenottamolla. Kokouksessa päätetään Laasonlahden vesiosuuskunnan vesi- ja jätevesiverkoston sekä pumppaamojen ja toimintojen luovuttamisesta Iisalmen Vedelle.

Iisalmen Veden johtokunta hyväksyi luovutustarjouksen 19.9.2014.

Tervetuloa!

Laasonlahden vesiosuuskunnan hallitus

 

Vesiasiaa!                                                                                               4.8.2014

Perusmaksuja korotetaan tilapäisesti 35 % (sis. alv eli alvittoman perusmaksun korotus on 54 %). Korotuksella on tarkoitus tasapainottaa osuuskunnan talous, jotta toiminnot voidaan mahdollisesti luovuttaa Iisalmen Vedelle vuonna 2014. Tähän mennessä perusmaksuja on hieman keinotekoisesti pidetty tarvetta alhaisempana rahoittamalla juoksevia menoja osittain liittymämaksuilla. Perusmaksuilla on tarkoitus kattaa kaikki osuuskunnan vuosikulut, kuten esimerkiksi Iisalmen Veden perusmaksut, sähkö- ja vakuutusmaksut, tilitoimistokulut, veden laadun tarkistus ym.

Korotus tehdään elokuun 2014 laskutuksessa. Maksutaulukko sivulla Hinnasto

Mikäli mahdollisen luovutuksen jälkeen osuuskunnan kassaan jää rahaa, palautetaan ylimääristä perusmaksua vuonna 2015 siltä osin kuin se on mahdollista.

Perusmaksun korotus antaa lievää esimakua siitä, mikä perusmaksun taso tulee vähintään olemaan, mikäli luovutus Iisalmen Vedelle ei onnistu.

 

Ylä-Savon SOTE velvoittaa liittymään osuuskunnan vesi- ja viemäriverkostoon

Ylä-Savon SOTE velvoittaa liittymään osuuskunnan vesi- ja viemäriverkostoon kaikki ne kiinteistöt joilla liittymää ei vielä ole. Kiinteistön omistaja voi hakea Ylä-Savon SOTE:lta vapautusta liittymiseltä erityisistä syistä.

Osuuskunta puoltaa vapautushakemusta vain seuraavissa tapauksissa:

  • asuinrakennus ei ole ympärivuotisessa käytössä
  • vapaa-ajan asunto
  • oma kaivo, josta saa riittävästi puhdasta vettä (tutkittu)

Seuraavissa tapauksissa ei puolleta vapautushakemusta:

  • asuinrakennus on ympärivuotisessa käytössä
  • kiinteistöllä on vesiliittymä, jolloin täytyy hankkia myös jätevesiliittymä

Kun vapaa-ajanasunnon käyttö muuttuu ympärivuotiseksi, liittymät täytyy hankkia!

 

Vuosikokouksen jälkeen pidetyn keskustelutilaisuuden saldoa

Vuosikokouksen jälkeen pidettiin keskustelutilaisuus, jossa hallitus kartoitti osakkaiden mielipiteitä ja ajatuksia seuraavista aiheista: 1) vesiosuuskunnan vesi- ja jätevesiverkoston sekä pumppaamojen ja toimintojen luovuttaminen Iisalmen Vedelle, 2) Jätevesiliittymien alennusmyynti. 3) Lisäksi esille nostettiin osuuskunnan käytäntö perusmaksujen porrastamisesta.

1) Suurin osa oli luovutuksen kannalla 12/14. Kaksi oli vastaan. Toinen ilman perusteluja ja toinen olisi asettanut ehtoja luovutukselle (mahdollisesti uusien liittyjien maksujen palauttaminen kaikille jv-liittyjille tasan tai ainakin tasapuolisesti – ks. kohta 2).

-> Hallitus sai vahvan valtuutuksen jatkaa luovutusselvitystä.

2) Jätevesiliittymien alennusmyyntiä on esittänyt kaksi osakasta: He olisivat valmiita hankkimaan liittymiä selvästi alennettuun hintaan. Lisäksi osuuskunta nettoaisi uusista liittymämaksuista. Alle alkuperäisten liittyjien liittymämaksujen + lainanhoitokulut ei kuitenkaan voida mennä, koska alkuperäisille liittyjille luvattiin aikoinaan, että heidän liittymänsä on edullisin. Alennusmyyntiä vastustettiin, koska koettiin sen olevan epäoikeudenmukaista myöhemmin kalliimmalla liittyneille. Lisäksi keskusteltiin lainanhoitokulumaksujen osittaisesta palautuksesta: Alkuperäisille liittyjille vai lisäksi myöhemmin liittyneille vai jopa kaikille osakkaille. Maksun palautusta alkuperäisille liittyjille tukee päätös, joka jätevesiverkostoa rakentaessa tehtiin: Uusilla liittymämaksuilla hoidetaan ensisijaisesti jätevesiverkoston lainanhoitokuluja.

-> Alennusmyyntiin ei ryhdytä, koska ei haluta millään toimenpiteillä haitata vesiosuuskunnan vesi- ja jätevesiverkoston sekä pumppaamojen ja toimintojen -luovutusprosessia.

3) Osuuskunnan perusmaksut on tähän saakka porrastettu. Porrastuksen asiallisuuteen otettiin kantaa. Käytännössä porrastus on historiallinen jäänne, jolle ei ole enää asiallisia perusteita.

-> Perusmaksujen porrastuksesta luovutaan.

 

Osuuskunnan vuosikokous oli 24.4.2014 klo 17 Haukiniemen vedenottamolla. Kokouksessa päätetään sääntömääräiset vuosikokousasiat.

Laasonlahden vesiosuuskunnan vuosikokous 240414 PTK

Kokouksen jälkeen info- ja keskustelutilaisuus Laasonlahden vesiosuuskunnan vesi- ja jätevesiverkoston sekä pumppaamojen ja toimintojen luovuttamista Iisalmen Vesi Oy:lle

 

Laasonlahden vesiosuuskunnan hallitus esittää Laasonlahden vesiosuuskunnan vesi- ja jätevesiverkoston sekä pumppaamojen ja toimintojen luovuttamista Iisalmen Vesi Oy:lle.

Uusia liittyjiä ei ole tullut ennakoidusti. Ns. pakollisista liittyjistä (7) liittyi määräaikaan mennessä (2013) vain yksi! Sitoumuksen tehneitä oli kaksi. Näin ollen jätevesiverkoston lainan maksu suunnitellusti uusien liittyjien liittymämaksuilla ei onnistu. Lisäksi verkoston ylläpito ja korjaus edellyttäisi tulevaisuudessa uusia liittyjiä arviolta viisi kpl kymmenessä vuodessa. Tämä vaikuttaa hyvin epätodennäköiseltä. Vaihtoehtoisesti rahoitusta voisi hakea perusmaksun reilulla korotuksella. Korotus olisi arviolta kymmenkertainen nykyiseen tasoon verrattuna!

Osuuskunnan toimintaa on pyöritetty vapaaehtoisvoimin ilman, että toimijoille olisi maksettu palkkaa. Tämä on käytännössä mahdollistanut tähän asti kohtuullisen perusmaksun. Osuuskunnan toimijoiden vastuut ja velvoitteet ovat kasvaneet huomattavasti, joten jatkossa palkattomuus ei ole enää perusteltua. Lisäksi toimintaa rasitetaan kohtuuttomasti erilaisilla oikeusprosesseilla, jotka tähän mennessä on kaikki ratkaistu osuuskunnalle myönteisesti. Monesti aikaa vievältä oikeusprosessilta olisi vältytty, kun edes hieman olisi perehdytty osuuskunnan sääntöihin. Osuuskunnan nykyinen hallitus on sitoutunut viemään luovutusprosessin loppuun ilman palkkaa tai palkkiota, jonka jälkeen hallitusvastuussa olleet luopuvat tehtävistään. Tässä ei ole siis kyse hallituksen jäsenten palkkion tavoittelusta. Osuuskunnan hallitukseen halukkaat, palkkion toivossa tai ilman, ilmoittautukoot!

Laasonlahden vesiosuuskunnan hallitus esittää osuuskunnan vesi- ja jätevesiverkoston sekä pumppaamojen ja toimintojen luovuttamista Iisalmen Vesi Oy:lle. Siirrossa osuuskuntaa ei siis lakkauteta vaan sen omaisuus ja toiminnot siirretään Iisalmen Vesi Oy:lle.

Iisalmen vesi on asettanut ennakkoehdoiksi, että velaton luovutushinta on nolla euroa (0 €).

Osakkaan kannalta tästä ei seuraa muutoksia paitsi, että perusmaksu voi alentua. Osakas omistaisi edelleen hankkimansa liittymät, mutta maksaisi vesi- ja jätevesilaskut suoraan Iisalmen Vesi Oy:lle. Uuden liittyjän kannalta ei ole myöskään tulossa muutoksia. Liittymät hinnoiteltaneen edelleen, kuten ne on osuuskunnassa hinnoiteltu. Asiointi liittymää hankkiessa tapahtuisi Iisalmen Vesi Oy:n kanssa osuuskunnan sijaan. Liittymän arvo realisoituu käytännössä mahdollisessa kiinteistökaupassa kuten tähänkin asti.

Osuuskunnan säännöistä ei löydy estettä vesi- ja jätevesiverkoston sekä pumppaamojen ja toimintojen luovuttamisesta Iisalmen Vesi Oy:lle.

 

Jätevesimaksua korotetaan 0,24 €/m3 (sis. alv). Jäteveden arvonlisäverollinen hinta nousee tällöin 1,98 €/m3. Veden hinta nousee kahdella sentillä 1,51 €/m3. Korotusten jälkeen hinnat vastaavat vesilaitoksen hintoja vuonna 2014. Perusmaksut tarkistetaan osuuskunnan yleiskokouksen jälkeen huhtikuussa 2014. Edellinen hintojen tarkistus tapahtui vuonna 2013.

Liittymismaksu osuuskunnan jätevesiverkostoon nousi 2014 noin 220 eurolla, koska rakennuskustannusindeksi nousi 2010=100.

———————————————————————————–

Vesimittarit huolletaan määräajoin n. kymmenen vuoden välein. Osa Laasonlahden kiinteistöjen vesimittareista huolletaan/vaihdetaan tänä keväänä. Asentaja (Iisalmen putkiasennus) ilmoittaa vaihdon tarkemman ajankohdan. Toimenpiteen kustannukset maksaa osuuskunta.

Sähköpostiosoite: Lähetä sähköpostiviesti tähän osoitteeseen, niin saat jatkossa tiedotteet, kokouskutsut ym. myös sähköpostiisi: laasonvesi@meili.fi

———————————————————————————–

Ohje E-laskun käyttöönottoon

E-laskun käyttöönotto on vapaaehtoinen. Mikäli et ota E-laskua käyttöön, vesi- ja jätevesilaskut tulevat jatkossakin postitse.

E-laskun käyttöönotto:

Ota esille vesilasku ja kirjaudu verkkopankkiisi

Valitse: E-laskut / E-laskujen tilaus

Hae: Kirjoita hakukenttään Laasonlahden vesiosuuskunta

Valitse: Laasonlahden vesiosuuskunta

Valitse: E-laskuosoitteen ilmoittaminen laskuttajalle

Merkitse laskun numero vesilaskulta sekä laskun viitenumero (+ halutessasi muut kohdat)

Jatka

”Olet ilmoittamassa e-laskuosoitettasi laskuttajalle. Ilmoituksesi perusteella laskuttaja lähettää laskut verkkopalveluusi.”

Hyväksy

”E-laskuilmoitus vastaanotettu – Olemme vastaanottaneet ilmoituksen ja välitämme sen laskuttajalle”

Jätä kommentti